ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εγκληματική οργάνωση που δρούσε στις Σέρρες και τη Δράμα και εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους με σκοπό να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Οι δράστες πλησίαζαν τα θύματά τους, ξεκινώντας από ένα τηλεφώνημα στο οποίο τους έλεγαν ότι το παιδί τους ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικου (συνήθωςανέφεραν ότι θα θύματα ήταν μικρά παιδιά).

Προσποιούμενη τη δικηγόρο μια γυναίκα παρενέβαινε για να τους προσφέρει νομική βοήθεια και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να το κάνει.

Έφταναν μάλιστα στο σημείο να προσποιούνται και τα παιδιά των ηλικιωμένων προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους.

Τα χρήματα παραλάμβαναν ένας 39χρονος κι ένας 33χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίοι συνελήφθησαν σε χωριό των Σερρών το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου, μετά από έρευνα και επιχείρηση αστυνομικών και μελών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη ενώ με την ίδια δικογραφία αναζητούνται πέντε ακόμα μέλη της οργάνωσης.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 3.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσαν ακόμα και χρυσαφικά.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται από την Αστυνομία, τουλάχιστον στο τελευταίο δίμηνο και από την έρευνα προέκυψε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένους στις Σέρρες και δύο στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 16.

Τα χρήματα που κατάφεραν να αποκομίσουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα φτάνουν τις 35.500 ευρώ ενώ συνολικά είχαν αποπειραθεί να κλέψουν περισσότερες από 200.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις ενώ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Θωμάς Σάνδρος, «μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε για απόπειρα απάτης στην πόλη των Σερρών, αλλά κυρίως σε χωριά, εντατικοποιήσαμε τις έρευνές μας και αξιοποιήσαμε τις πληροφορίες που είχαμε.

Εντοπίσαμε το ασημί αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν, στη γέφυρα του δημοτικού διαμερίσματος Χρυσού και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους 7000 ευρώ και αποδείξεις από το νομό Δράμας.

Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας ενημερωθήκαμε για το κρούσμα απάτης που σημειώθηκε με λεία 7000 ευρώ. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν για τις πράξεις τους, ενώ αναγνωρίστηκαν από τα θύματα που εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν», συμπλήρωσ ο κ. Σάνδρος.

Σχετικές ειδήσεις