ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών εξάρθρωσαν άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ενώ συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 47 ετών.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση καθώς και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/6/2015) στον 25χρονο την ώρα που έφθασε στο λιμάνι με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε στις αποσκευές του ποσότητα ηρωίνης συνολικοί βάρους 51 γραμμαρίων και 6 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε σπίτια όπου διέμενε ο 25χρονος όπου βρέθηκαν 3 τρίφτες κάνναβης και 2 ναρκωτικά χάπια.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων ο 25χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή και για λογαριασμό του 47χρονου κατηγορουμένου.

Τα ανευρεθέντα ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, και «σύνεργα επεξεργασίας» ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.

Ο 25χρονος μεζί με το σύνολο του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε οδηγήθηκε την Τρίτη (16/6) στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου και ακολουθήσε η έκδοση σχετικού εντάλματος σύλληψης για τον 47χρονο.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (16/6) στη Θήρα και συνελήφθη προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα (17/6) στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 47χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοια αδικήματα.

Σχετικές ειδήσεις