ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο τέταρτος της συμμορίας που είχε «γαζώσει» με καλάσνικοφ αστυνομικούς στα Οινόφυτα

Συνελήφθη ο τέταρτος της συμμορίας που είχε «γαζώσει» με καλάσνικοφ αστυνομικούς στα Οινόφυτα

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία στο τέταρτο μέλος της συμμορίας που πριν από ένα χρόνο είχε επιτεθεί με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 23χρονο αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη στην Ιεράπετρα της Κρήτης από ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, που τον αναζητούσε επί μήνες.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από την Αθήνα και τη Λάρισα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες από κοινού και κατά συρροή αλλά και καταδικαστική απόφαση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η συμμορία, τον Ιούλιο του 2014, είχε πυροβολήσει επτά φορές με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωκαν, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Εν τω μεταξύ, τον Σεπτέμβριο του 2014 είχαν συλληφθεί τρία μέλη της συμμορίας η οποία είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τώρα η Αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα - μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις