ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας που βασάνιζε τα θύματά της με σίδερο

Συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας που βασάνιζε τα θύματά της με σίδερο

Μετά από συντονισμένη έρευνα οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Γεωργιανούς, οι οποίοι είναι μέλη της αδίστακτης συμμορίας που έμπαινε σε σπίτια στην Αττική και αφού τους βασάνιζε με ηλεκτρικό σίδερο, τους άρπαζε χρήματα και χρυσαφικά.

Ο ένας Γεωργιανός συνελήφθη στην Αθήνα και ο δεύτερος στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα ομοεθνή συνεργού τους. Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγους μήνες οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει κι έναν 35χρονο Γεωργιανό.

Στον εντοπισμό των δραστών, έφτασε η αστυνομία μέσα από τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες ενώ όπως έγινε γνωστό χρησιμοποιούσαν ακόμα και GPS ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις των θυμάτων τους.

Οι επιθέσεις της συμμορίας με το σίδερο

Η τελευταία επίθεση της συμμορίας έγινε τον Δεκέμβριο του 2014, με θύματα ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής, τη 10χρονη κόρη της, αλλά και μία φίλη της μητέρας.

Πέντε ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στην Πεύκη, τις κράτησαν ομήρους για μιάμιση ώρα, χτύπησαν τη μητέρα, έδεσαν τα θύματά τους με ταινίες, ενώ στη συνέχεια απείλησαν την επιχειρηματία με ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί για αυτή τη ληστεία, που έλαβε χώρα στην Πεύκη.

Η πρώτη επίθεση της συμμορίας είχε γίνει στη Φιλοθέη, όταν τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει στο σπίτι οικογένειας γνωστού δερματολόγου. Οι ληστές έδεσαν το γιατρό και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, ενώ τη σύζυγό του μαζί με την οικιακή βοηθό σε ένα άλλο δωμάτιο. Αφού έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της γυναίκας του γιατρού, τη χτύπησαν στο πρόσωπο και στη συνέχεια την έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο στην κοιλιά της, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα. Οι βασανιστές σταμάτησαν μόνο όταν τους υπέδειξε ένα σημείο του σπιτιού όπου υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα.

Στις 4 Ιουλίου του 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τους φίμωσαν και έκαψαν τον δικηγόρο με το σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι.

Τον Οκτώβριο οι αδίστακτοι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι εμπόρου υγρών καυσίμων στη Βούλα. Είχαν δέσει τον ίδιο, τη σύντροφό του και τις δύο κόρες της. Βασάνισαν με σίδερο στο πρόσωπο και στα πλευρά τον έμπορο προκειμένου να τους πει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου. Στη συνέχεια άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο της οικογένειας και διέφυγαν με αυτό. Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές μέρες αργότερα στα Άνω Λιόσια.

Σχετικές ειδήσεις