ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς για υπόθεση ναρκωτικών

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς για υπόθεση ναρκωτικών

Με βαριές κατηγορίες διώκονται τρεις αστυνομικοί και μια γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν -κατά περίπτωση-για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τρεις Υπαρχιφύλακες, ηλικίας 46, 41 και 38 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ιωαννίνων καθώς και μια 37χρονη γυναίκα, συνελήφθησαν την Πέμπτη (2/7) στα Ιωάννινα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος και 38χρονος Υπαρχιφύλακες, ενώ βρίσκονταν σε περιπολία και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο ενδεχομένως να μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα και Κόνιτσα και συνειδητοποίησαν ότι το οδηγούσε ο 46χρονος Υπαρχιφύλακας με συνεπιβάτη την 37χρονη, το άφησαν να φύγει χωρίς να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι τελικά εντόπισαν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος Υπαρχιφύλακας είχε κρύψει δύο σάκους που περιείχαν συνολικά 22 ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 24 κιλών.

Στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μια νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων, σπρέι πιπεριού, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενο μαχαίρι με δύο λάμες μήκους 9 εκατοστών η κάθε μία και συνολικού μήκους 30 εκατοστών.

Το υπηρεσιακό πιστόλι του 46χρονου κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Παρασκευή (3/7) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σχετικές ειδήσεις