ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης μεταναστών - Κινηματογραφική η καταδίωξη των δραστών

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης μεταναστών - Κινηματογραφική η καταδίωξη των δραστών

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά από επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μια κινηματογραφική καταδίωξη που έλαβε χώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας τρεις διακινητές μεταναστών.

Πρόκειται για έναν Κύπριο και δύο Πακιστανούς, ηλικίας 43, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης, της Προώθησης – διακίνησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και Απείθειας.

Το βράδυ του Σαββάτου (4/7), αστυνομικοί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο.

Κανένα από τα δύο αυτοκίνητα δεν σταμάτησε, με το δεύτερο –το οποίο οδηγούσε ο 17χρονος συλληφθείς- να αναπτύσσει ταχύτητα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, που είχαν σαν αποτέλεσμα το όχημα να πέσει πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ και να ανατραπεί.

Όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο (ακόμα και στο πορτ μπαγκάζ) επέβαιναν εννέα μετανάστες από τη Συρία και το Πακιστάν, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα παιδιά.

Η πλειοψηφία των μεταναστών και ο 17χρονος λαθροδιακινητής τους, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κάθε μετανάστης κατέβαλε 150 ευρώ για τη μεταφορά του στα ελληνικά σύνορα απ’ όπου θα έφευγε για χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις