ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απίστευτο: 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει «λύτρα» από τους γονείς του

Απίστευτο: 14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει «λύτρα» από τους γονείς του

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας μετά από έρευνα βρήκαν την άκρη του νήματος στην υπόθεση της απαγωγής που υποτίθεται ότι είχε γίνει στις 22 Μαϊου και πλέον έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των τριών νεαρών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται και για ψευδή καταμήνυση.

Όπως διαπιστώθηκε, πριν από περίπου δύο μήνες ο 14χρονος έφυγε από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών στις Λιβανάτες.

Υποτίθεται, ότι άγνωστος δράστης τον επιβίβασε με τη βία σε βαν και στη συνέχεια του έδεσε τα μάτια με μαντήλι. Η μητέρα του η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι δεν πήγε στο μάθημα του τηλεφώνησε στο κινητό του, στο οποίο απάντησε ο δήθεν απαγωγέας ζητώντας ως λύτρα 12.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο.

Τελικά μετά από δύο ώρες οι «απαγωγείς» απελευθέρωσαν τον 14χρονο χωρίς να πάρουν χρήματα και έχοντας αφαιρέσει το κινητό του. Το υποτιθέμενο θύμα και οι δύο φίλοι του, ένας 17χρονος κι ένας 18χρονος, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην ασφάλεια Λαμίας όπου ομολόγησαν ότι είχαν «σκηνοθετήσει» την απαγωγή για να πάρουν χρήματα από τους γονείς του 14χρονου. Ο 18χρονος μάλιστα παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό του 14χρονου, αφού είχε κάνει το λάθος να το κρατήσει...

Σχετικές ειδήσεις