ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη «μαϊμού» εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη «μαϊμού» εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε έναν 43χρονο που παρίστανε τον εισαγγελέα προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς παρίστανε τον Εισαγγελέα και μάλιστα χρησιμοποιούσε ή επιδείκνυε πλαστά έγγραφα για να γίνει πειστικός.

Εκμεταλλευόμενος την υποτιθέμενη ιδιότητά του, εξαπάτησε έναν πολιτικό μηχανικό, στον οποίο δεν κατέβαλε ποσό, ύψους 40.000 ευρώ, για εξόφληση κατοικίας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη (14/7) κατά την οποία επέδειξε πλαστή ταυτότητα σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Αντιποίησης Αρχής, της Πλαστογραφίας, της Απόπειρας Απάτης, της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων και άλλα συναφή αδικήματα ενώ ήδη εκρεμμούν πλήθος αποφάσεων, με τις οποίες του επιβάλλονται πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές εισαγγελικές ταυτότητες, μία πλαστή αίτηση έκδοσης άδειας ικανότητας οδήγησης, μία πλαστή άδεια οδήγησης σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο, ένα πλαστό έγγραφο (αποφυλακιστήριο) από Κατάστημα Κράτησης, δύο συσκευασίες με πλαστικές ταινίες ταυτοτήτων και τρεις σφραγίδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις