ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μαϊμού» χρηματιστής είχε αποσπάσει 1.000.000 ευρώ από τα θύματά του

«Μαϊμού» χρηματιστής είχε αποσπάσει 1.000.000 ευρώ από τα θύματά του

Ένας 44χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Μοσχάτο για εξαπάτηση δεκατριών πολιτών που του απέφερε τεράστιο κέρδος.

Η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του 44χρονου υπήκοου Ιράκ εδώ και μήνες και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για απάτες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών ενώ είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης.

Τελικά συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (14/7) στο Μοσχάτο και όπως προέκυψε από την έρευνα, από το 2013, συστηνόμενος στα θύματα του ως χρηματιστής, σύμβουλος χρηματοοικονομικών επενδύσεων και συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, τα έπειθε να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τα επενδύσει σε τραπεζικά προϊόντα και σε τυχερά παίγνια υψηλών αποδόσεων.

Επιπλέον και για να ενισχύσει την αξιοπιστία του, τους επέστρεφε μικρό μέρος των χρημάτων, ως «απόδοση» των επενδύσεων που πραγματοποιούσε για αυτούς, ενώ υπό την προοπτική των μεγάλων κερδών που εγγυόταν, τα θύματα προέβαιναν σε πωλήσεις αυτοκινήτων, δανεισμό από οικείους τους και ενεχυριάσεις κοσμημάτων, προκειμένου να του δώσουν για επένδυση μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε ο 44χρονος είχε εξαπατήσει με αυτό τον τρόπο δεκατρείς πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά ποσό που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ ενώ σε βάρος εκκρεμούσαν επτά εντάλματα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις