ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπείρα χτυπούσε και εκβίαζε μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη

Σπείρα χτυπούσε και εκβίαζε μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη

Με απειλές αλλά και χρήση σωματικής βίας, εγκληματική οργάνωση υποχρέωνε μικροπωλητές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους επιτρέπεται να διαθέτουν τα προϊόντα τους.

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας, σε τρεις υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικιας 33, 29 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων -καθώς και τριων συνεργών τους- σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι εκβιαστικές τακτικές της σπείρας ήρθαν στο φως όταν ένας 25χρονος ομοεθνής τους κατήγγειλε ότι από τον Οκτώβριο του 2014, τα τρια μέλη της σπείρας τον χτυπούσαν, τον απειλούσαν και του άρπαζαν τα προϊόντα που διέθετε προς πώληση, προκειμένου να τους καταβάλει ένα ποσό ώστε να τον αφήσουν να συνεχίσει.

Μάλιστα κάθε φορά που δεν μπορούσε να τους καταβάλει κάποιο ποσό, εκείνοι τον χτυπούσαν και του έπαιρναν με τη βία τα προϊόντα του.

Μετά από προγραμματισμένη συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο 33χρονος δράστης τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της σπείρας είχαν συνολικά αποσπάσει χρήματα και προϊόντα από πέντε ακόμα ομοεθνείς τους ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1300 είδη παραεμπορίου και πλήθος πακέτων κινητής τηλεφωνίας, προϊόντα που η σπείρα αφαιρούσε προσωρινά από τους μικροπωλητές, προκειμένου να τους αναγκάσει να δώσουν χρήματα για να τα ανακτήσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις