ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσσηνία: Ανήλικος είχε «πλούσια» παράνομη δράση με τουλάχιστον 21 κλοπές

Μεσσηνία: Ανήλικος είχε «πλούσια» παράνομη δράση με τουλάχιστον 21 κλοπές

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τριάντα πέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα, σπίτια και καταστήματα μόνο στην πόλη της Καλαμάτας, συνδέονται με έναν ανήλικο που πιάστηκε στη «φάκα» της Αστυνομίας.

Ο ανήλικος συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργατών του και κατά το χρονικό διάστημα από 31/12/2014 έως και 5/7/2015, διέπραξαν συνολικά 21 κλοπές και μία απόπειρα σε οχήματα, δέκα κλοπές σε οικίες και τρεις κλοπές σε καταστήματα, στην Καλαμάτα.

Οι δράστες συνολικά είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα, με τη συνολική τους αξία να ξεπερνά τις 15.500 ευρώ, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στις 7 Ιουλίου στο σπίτι του ανηλίκου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Όπως προέκυψε, ο 23χρονος προμηθευόταν από τον ανήλικο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, μέρος των κλοπιμαίων (κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στη «μαύρη αγορά».

Σχετικές ειδήσεις