ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Είδαν …όνειρο και έσκαψαν σε αρχαιολογικό χώρο να βρουν λίρες και κοσμήματα!(pics)

Θεσσαλονίκη: Είδαν …όνειρο και έσκαψαν σε αρχαιολογικό χώρο να βρουν λίρες και κοσμήματα!(pics)

Μάλλον ήταν η πιο ευφάνταστη δικαιολογία που είχαν ακούσει οι αστυνομικοί από συλληφθέντες, ότι δηλαδή είδαν στον ύπνο τους θησαυρό και έψαχναν να τον βρουν σε αρχαιολογικό χώρο!

Οι δυο άνδρες και μια γυναίκα που συνελήφθησαν στην Καλαμαριά είχαν διανοίξει από το φθινόπωρο του 2014 την περίφραξη αρχαιολογικού χώρου και έκαναν ανασκαφή, δημιουργώντας όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων στο οποίο είχαν τοποθετήσει και ξύλινη σκάλα για να διευκολύνουν την αναζήτηση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν νωρίς χθες (Σάββατο 27 Ιουλίου) το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να κάνουν ανασκαφή έχοντας μαζί τους τους οικοδομικά εργαλεία, κομπρεσέρ και σχοινί ορειβασίας, τα οποία μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο.

Μετά τη σύλληψη ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στο σπίτι 66χρονης γυναίκας στο Πανόραμα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, χάρτες και φωτογραφίες χώρων για την ανεύρεση θησαυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η πληροφόρηση για την ύπαρξη πολύτιμων ευρημάτων ήλθε σε όνειρο της γυναίκας.

Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς αφορά σε προστασία αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία σε βάρος του 34χρονου περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί Όπλων καθώς στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Χαλκιδική βρέθηκε περίστροφο αερίου-κρότου φωτοβολίδων, το οποίο κατείχε παράνομα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων