ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δώδεκα προσαγωγές για δεκάδες πυροβόλα όπλα σε Αττική, Ηλεία και Πάτρα

Δώδεκα προσαγωγές για δεκάδες πυροβόλα όπλα σε Αττική, Ηλεία και Πάτρα

Μεγάλο αριθμό όπλων έχουν βρει οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών, κατά την διάρκεια ερευνών που έχουν κάνει σε περιοχές της Πάτρας, της Αττικής και της Ηλείας, ενώ ήδη έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας 12 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ξεκίνησαν τις έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν βρει δεκάδες πυροβόλα όπλα, όπως και μεγάλο αριθμό σφαιρών.

Όσον αφορά στους προσαχθέντες, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο, είτε να αποτελούν ενιαία σπείρα, είτε να υπήρχε συνεργασία μεταξύ ομάδων, που να εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας και να έφερναν τα όπλα στην χώρα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών τα όπλα αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική πράξη.

Πάντως, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που να εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε ως πωλητές, είτε ως αγοραστές των όπλων. Όσον αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την υπόθεση, αυτές αναμένεται να γίνουν αύριο.

Σχετικές ειδήσεις