ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συστηματικό τρόπο, ποσότητες ηρωίνης σε χρήστες ναρκωτικών στην Κέρκυρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Έλληνα και δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 34 ετών οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη παραμονή στην χώρα.

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου το μεσημέρι της Κυριακής (26/7/2015) ενώ ακολούθως το πρωί της Δευτέρας (27/7), συνελήφθη ο 24χρονος από τους δύο αλλοδαπούς. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 34χρονου συνεργού τους.

Από την έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκε υπαίθρια κρύπτη σε περιοχή της πόλης της Κέρκυρας, που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος, και στην οποία βρέθηκαν, μετά από συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 298 γραμμαρίων, 14,7 γραμμάρια κάνναβης και δύο ζυγαριές.

Την προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του 24χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Σχετικές ειδήσεις