ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη 48χρονος που εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενος εργασία σε πλοία

Συνελήφθη 48χρονος που εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενος εργασία σε πλοία

Τη δεινή οικονομική θέση ανέργων εκμεταλλευόταν ένας 48χρονος, ο οποίος αποσπούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι θα τους εξασφάλιζε εργασία σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο 48χρονος, που εξαπατούσε κυρίως γυναίκες, στις οποίες υποσχόταν εργασία ως μαγείρισσες ή σερβιτόρες σε πλοία, συνελήφθη στις 31 Ιουλίου, στην περιοχή της Κηφισιάς, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού. Ειδικότερα, συναντήθηκε με γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας, προκειμένου να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την πρόσληψή της, ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε, διότι συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς από τον Απρίλιο του 2013, με αναρτήσεις αγγελιών σε εφημερίδες, όπου εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, υποσχόταν εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας εσωτερικής ακτογραμμής, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο 10 άτομα, αποσπώντας συνολικά 3.220 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με 10 αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων