ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκτακτη χρηματοδότηση ζητά η ΕΛΑΣ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της μεταναστευτικής εισροής

Έκτακτη χρηματοδότηση ζητά η ΕΛΑΣ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της μεταναστευτικής εισροής

Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6.200.000 ευρώ, ώστε να καλύψει ανάγκες που προέκυψαν από το μεταναστευτικό κύμα που υποδέχονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το αίτημα, το οποίο υπογράφει ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εστάλη το βράδυ της Πέμπτης (3/9) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό -αν εγκριθεί- θα διατεθεί σε δύο μέρη. Τα περίπου 4.000.000 ευρώ θα διατεθούν για την μεταφορά προσωπικού για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και την μεταφορά μηχανημάτων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι ταυτοποιήσεις των προσφύγων ώστε να φύγουν το ταχύτερο για τον Πειραιά και την Ευρώπη.

Τα άλλα 2.000.000 ευρώ, ζητούνται για την κάλυψη των εξόδων επιστροφής μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους (ένα εκατομμύριο για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ένα για την Αστυνομία).

Από αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ εκφράζεται η πεποίθηση ότι το κονδύλι θα εγκριθεί και θα διατεθεί άμεσα. Πάντως, το αίτημα κατατέθηκε με αρκετή καθυστέρηση, καθώς η προθεσμία για την υποβολή του έληγε την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί ανάλογα αιτήματα του Λιμενικού Σώματος και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, δήλωσαν ότι είχε υποβληθεί αρχικά αίτημα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για συνολικό χειρισμό των αιτημάτων έκτακτης χρηματοδότησης, αλλά τελικά από την Κατεχάκη προχώρησαν ανεξάρτητα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων