ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος δουλεμπόρων - Μετέφερε 32 Σύριους πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος δουλεμπόρων - Μετέφερε 32 Σύριους πρόσφυγες

Τη σύλληψη μέλους κυκλώματος δουλεμπόρων, που μετέφερε 32 Σύριους πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους και εννέα παιδιά, ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 28χρονο υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει πέντε ακόμη συνεργούς του.

Οι οικογένειες των Σύρων είχαν στοιβαχτεί σε όχημα τύπου βαν, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος συλληφθείς, ενώ, όπως αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους οι διακινούμενοι, μόλις ολοκληρωνόταν η μεταφορά τους στην Ελλάδα, συγγενικά τους πρόσωπα επρόκειτο να καταβάλλουν στο κύκλωμα 2000 ευρώ για καθένα.

Οι αστυνομικοί της δίωξης παράνομης μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας (7/9/2015) το όχημα να κινείται στην Εγνατία οδό. Στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας ακινητοποιήθηκε το βαν και ακολούθησε η σύλληψη του διακινητή.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ο 28χρονος είχε παραλάβει τους Σύριους από σημείο της ελληνο-τουρκικής μεθορίου με σκοπό να τους οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου εκτιμάται ότι θα επιχειρούσαν στη συνέχεια να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις