ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ηλείας

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ηλείας

Πολυμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 52, 45, 38 και 28 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμη άτομα ηλικίας από 38 έως και 59 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Επίσης, συνελήφθη στην Αθήνα ένας 61χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου, στο κατάστημα του οποίου βρέθηκαν τα αφιερώματα που είχαν αφαιρέσει δύο εκ των συλληφθέντων από την ιερά μονή Παναγιάς Κρεμαστής, στο Λάνθι Ηλείας.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει κλοπές σε πέντε σπίτια και μια επιχείρηση, σε περιοχές της Αμαλιάδας, του Βαρθολομιού και του Σκουροχωρίου.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος με τον 38χρονο εισέβαλαν χθες το πρωί στην ιερά μονή Παναγιάς Κρεμαστής και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ναό, απ΄ όπου αφαίρεσαν τον θρόνο της εικόνας της Παναγίας και όλα τα αφιερώματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ θα απολογηθούν τμηματικά στον ανακριτή σήμερα (Παρασκευή 25/9) και την προσεχή Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις