ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εύβοια: Εντοπίστηκε φυτεία χασίς σε ελαιώνα – Συνελήφθησαν οι καλλιεργητές (pics)

Εύβοια: Εντοπίστηκε φυτεία χασίς σε ελαιώνα – Συνελήφθησαν οι καλλιεργητές (pics)

Αστυνομικοί της Δ’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, εντόπισαν εντός περιφραγμένου οικοπέδου στο Αυλωνάρι Ευβοίας μία φυτεία με 76 δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (3/10/2015) τρία άτομα, ηλικίας 67, 65 και 40 ετών αντίστοιχα οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν την φυτεία, εντός του ανωτέρω αγροκτήματος, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε ελαιώνα και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν στον χώρο της φυτείας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό την εκρίζωση των δενδρυλλίων, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Αναλυτικότερα από τον χώρο της φυτείας, αλλά και από έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη εντός του αγροκτήματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 76 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς και 7 επιπλέον τα οποία οι κατηγορούμενοι είχαν εναποθέσει εντός της αποθήκης για να αποξηραθούν,
  • 180 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • Διάφορα γεωργικά εργαλεία (τσάπες, τσουγκράνα κ.λ.π.), καθώς και άλλα σύνεργα (λίπασμα, λάστιχο αυτόματου ποτίσματος), για την περιποίηση της φυτείας,
  • Το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.
  • Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου Ευβοίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Σχετικές ειδήσεις