ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Σύλληψη 72χρονου για διακίνηση μεταναστών

Ηράκλειο: Σύλληψη 72χρονου για διακίνηση μεταναστών

Ένας 72χρονος Χανιώτης, μια 59χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αιγύπτου, φέρονται να βρίσκονται πίσω από τη διακίνηση των 17 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή του δήμου Φαιστού.

Οι τρεις φερόμενοι διακινητές συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (8/10/2015) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, διευκόλυνσης και παράνομης εισόδου στη χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε συνεργασία και με τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, εντοπίστηκαν σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Φαιστού, δεκαεπτά μη νόμιμοι μετανάστες υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας από 16-34 ετών.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση και την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο, ο 34χρονος ένας εκ των μη νόμιμων μεταναστών, επικοινώνησε με την 59χρονη και συμφώνησαν να τους παραλάβει με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, από συγκεκριμένο σημείο σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, εντοπίστηκε στο συμφωνηθέν σημείο το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη με τον 72χρονο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλάσσης από την Αίγυπτο, το πρωί της 06.10.2015, όπου τους περίμεναν τέσσερα άγνωστα άτομα, (τα οποία και αναζητούνται), ένας εκ των οποίων είναι 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ και τους οδήγησαν σε ακατοίκητη οικία σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όπου και παρέμειναν, ενώ τα άγνωστα άτομα απεχώρησαν.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο εκ των μη νόμιμων μεταναστών (34χρονος και 20χρονος) διότι αρχικά δήλωσαν ψευδή στοιχεία.

Το εν λόγω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Σχετικές ειδήσεις