ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που κλώτσησε τον μετανάστη στη Λέσβο

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που κλώτσησε τον μετανάστη στη Λέσβο

«Υπήρχαν αψιμαχίες με τους εκατοντάδες μετανάστες που περίμεναν να φύγουν από τη Λέσβο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ζητώ συγγνώμη που κλώτσησα τον μετανάστη, δεν έπρεπε να το κάνω αυτό, ήταν η ένταση της στιγμής...»

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ανωτέρους του ο αστυνομικός που κλώτσησε τον μετανάστη στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια την ώρα που στο νησί βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αυστριακό καγκελάριο Φάϊμαν.

Ο αστυνομικός ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος μετά την απαράδεκτη ενέργεια του, όπως διαπιστώθηκε, είναι υπαστυνόμος και υπηρετεί στα Υ.ΜΕ.Τ. Η διμοιρία του είναι η μία απ αυτές που στάλθηκαν για ενίσχυση από την Αθήνα, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου περιστατικού αστυνομικής βίας, μέσω των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο Facebook από Ιταλό μπλόγκερ στο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα.

Ο αξιωματικός παρουσιάστηκε μόνος του το βράδυ της Πέμπτης (8/10/2051) και ομολόγησε την πράξη του. Αμέσως δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα για να εξηγήσει εγγράφως τι έγινε, ενώ αποφασίστηκε να μετατεθεί από τα Υ.ΜΕ.Τ. σε άλλη υπηρεσία της Αττικής.

Με αφορμή το περιστατικό στη Λέσβο, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. λένε, ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις