ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φρένο στην Oμάδα «Δέλτα»

Φρένο στην  Oμάδα «Δέλτα»

Τέλος στην Ομάδα Δέλτα καθώς και την συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόσκας δήλωσε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της αστυνομίας η Ομάδα Δέλτα θα διαλυθεί σε τρία μέρη χωρίς όμως να σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα, ενώ μικρά τμήματα κυρίως της περιφέρειας θα συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανάλογες κινήσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας θα γίνουν και στην Πυροσβεστική.

Ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως είπε ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας και τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Τέλος ο κ. Τόσκας ακόμα αναφέρθηκε στο προσφυγικό, το οποίο χαρακτήρισε τεράστιο πρόβλημα και δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν μεταξύ των 350.000 προσφύγων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία τζιχαντιστών, ο κ. Τόσκας είπε ότι "παρακολουθούμε στενά το θέμα αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, σε συνεργασία και με υπηρεσίες άλλων χωρών παρακολουθούμε πρόσωπα και καταστάσεις και είμαστε σε επιφυλακή".

Σχετικές ειδήσεις