ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε υπάλληλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για δωροληψία

Χειροπέδες σε υπάλληλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για δωροληψία

Ένας 53χρονος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδας συνελήφθη για δωροληψία και ηθική αυτουργία και μια 53χρονη ιδιώτης για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής, σε μια υπόθεση που εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το πρωί της Πέμπτης (22/10), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 53χρονο και μια συνομήλική του με τις κατηγορίες της δωροληψίας, ηθικής αυτουργίας, άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίησης αρχής, κατά περίπτωση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 36χρονου, σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και αργότερα, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 3.100 ευρώ και κατόπιν σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη, αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως είχε πάρει το συμφωνηθέν ποσό.

Στη συνέχεια, το πρωί της Πέμπτης, ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, η 53χρονη, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, είναι συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο γραφείο του 53χρονου, αντίγραφα των εγγράφων, που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στην κατοικία των συλληφθέντων βρέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Παρασκευή στην αρμόδια Εισαγγελία.