ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ομάδα «Ε» σχεδίαζε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Η ομάδα «Ε» σχεδίαζε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Τα ακροδεξιά μέλη της ομάδας «Έψιλον» που είχαν ως σύμβολό τους το Δελφικό «Ε» και πιστεύουν στον Δία, εκτός από τις βομβιστικές επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής(23/10)στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας επί της οδού Νικηταρά στο κέντρο της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στoν Μυστρά, σχεδίαζαν να τοποθετήσουν και άλλους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Δημαρχείο, τα Δικαστήρια, τη Νομαρχία και την Εφορία της πόλης!

Οι αστυνομικοί μάλιστα εκτιμούν ότι οι δύο πρώτες βόμβες μικρής ισχύος αποτελούσαν «πρόβα» για τις επιθέσεις που θα ακολουθούσαν...

Σε μία από τις βόμβες που τοποθέτησαν την Παρασκευή οι δράστες, είχαν χρησιμοποιήσει εφημερίδες από τη Δράμα. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με ένα ύποπτο αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Δράμα, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη της ομάδας «Έψιλον».

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ανάμεσα τους ένας 52χρονος Καλαματιανός ηλεκτρονικός που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας, τρεις άνδρες από τη Δράμα, και ένας πρώην Ειδικός Φρουρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην κατοχή των μελών της ομάδας «Έψιλον»,αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, παρόμοιους με αυτούς που είχαν τοποθετήσει στην τράπεζα της Ελλάδας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, οι πέντε συλληφθέντες είναι ενάντια στον Χριστιανισμό, δήλωσαν αρνητές συνείδησης αλλά και κάθε πολιτικής αρχής και εξουσίας. Για τις επιθέσεις θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο βουνό της Μεσσηνίας και γι' αυτό είχαν προμηθευτεί εξοπλισμό ορεινής διαβίωσης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 52χρονου συλληφθέντος, κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, τόξο και τσεκούρι.

Το μεσημέρι (26/10) θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση στην Τρίπολη, από τους αξιωματικούς που εξάρθρωσαν την ομάδα των βομβιστών.

Σχετικές ειδήσεις