Ενισχύεται η αστυνόμευση στη Δυτική Αττική - Δείτε πόσοι αστυνομικοί «κατεβαίνουν» στους δρόμους

Newsroom Newsroom

Ενισχύεται η αστυνόμευση στη Δυτική Αττική - Δείτε πόσοι αστυνομικοί «κατεβαίνουν» στους δρόμους

Από τις 10 Νοεμβρίου μπαίνει σε ισχύ μέρος σχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στόχο έχει να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική.

Με 150 άνδρες από την ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ενισχυθεί η αστυνόμευση στη Δυτικής Αττικής, ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα με τα παράνομα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά και όπλα.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να αποδεσμευτούν αυτοκίνητα και δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας και παραβατικότητας, ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική.

«Το πρόβλημα στη Δυτική Αττική είναι οξύ, και η λύση του δεν μπορεί να είναι αποσπασματική. Για να μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματική απάντηση σε αυτά τα κυκλώματα, βεβαίως και χρειάζεται αστυνομική ενίσχυση και καθημερινή αστυνόμευση, εκεί που υπάρχουν εγκληματικές εστίες με παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζοντας θετική την απάντηση του κ. Τόσκα.

«Από το Μάιο του 2015 έχει τεθεί σε εφαρμογή και υλοποιείται ένα ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα στις περιοχές Ασπρόπυργου, Μεγάρων και Αχαρνών.

Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και με άλλα υπουργεία, για να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές, με την επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών, από τους συνολικά 2700, που σήμερα βρίσκονται σε πολιτικά και μη πρόσωπα.

Παραδέχτηκε πάντως, ότι η επιστροφή αποσπασμένων αστυνομικών, δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις, ενώ τόνισε: «Κάνω έκκληση να μειώσουν τις αντιδράσεις τους για να μπορέσουμε, ειδικά σε αυτές τις περιοχές, να αυξήσουμε την αστυνόμευση και τους ελέγχους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία τόσο με τους νομοταγείς πολίτες όσο και με την τοπική Αυτοδιοίκηση για τις παρεμβάσεις και δράσεις που θα γίνουν.

«Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Είναι όμως και βασική προτεραιότητα μας και μεγάλο στοίχημα η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης όπλων και ναρκωτικών. Θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με τους νομοταγείς πολίτες και την τοπική Αυτοδιοίκηση για να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση. Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες που κάνουμε θα φέρουν αποτέλεσμα μέσα στον Νοέμβριο», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved