ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κι έκανε φύλλο και φτερό αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κι έκανε φύλλο και φτερό αυτοκίνητα

Πολυμελής εγκληματική ομάδαη οποία έκλεβε αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσε στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης παρουσίασε σήμερα Τετάρτη (11/11) την υπόθεση που αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας,

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαζαφείρης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε τη Δευτέρα (9/11), στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι 10 είναι Ρομά και ο ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα αποκόμισε από την εγκληματική δραστηριότητά της, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις