ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κι έκανε φύλλο και φτερό αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε κι έκανε φύλλο και φτερό αυτοκίνητα

Πολυμελής εγκληματική ομάδα η οποία έκλεβε αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσε στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης παρουσίασε σήμερα Τετάρτη (11/11) την υπόθεση που αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας,

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαζαφείρης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε τη Δευτέρα (9/11), στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι 10 είναι Ρομά και ο ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα αποκόμισε από την εγκληματική δραστηριότητά της, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων.