ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κοινοποίησε στο διαδίκτυο αισθησιακές φωτογραφίες αλλοδαπής

Κοινοποίησε στο διαδίκτυο αισθησιακές φωτογραφίες αλλοδαπής

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ενός 33χρονου για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μιας 34χρονης αλλοδαπής, για δημοσίευση χωρίς τη συναίνεσή της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, από άγνωστους δράστες, αισθησιακών φωτογραφιών της που προέρχονται από προγενέστερη επαγγελματική της φωτογράφηση, καθώς και για κοινοποίηση και αποστολή των σχετικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων, που παραπέμπουν στις εν λόγω φωτογραφίες, από τον 33χρονο, σε συγγενικά της πρόσωπα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κατ’ οίκον έρευνας στην οικία του 33χρονου.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 33χρονου.

Επιπλέον, σήμερα (16/11/2015) πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, στην οικία του 33χρονου, σε περιοχή της Αττικής.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.