ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη απάτη: Πουλούσαν σπίτια και οικόπεδα που δεν τους ανήκαν!

Μεγάλη απάτη: Πουλούσαν σπίτια και οικόπεδα που δεν τους ανήκαν!

Βράζει στην παρανομία η αγορά ακινήτων σε Ψυχικό και Βούλα. Από το 2009 δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που διαπίστωσαν ότι το ακίνητό τους πουλήθηκε –εν αγνοία τους- και αγοραστές που έχασαν απίστευτα ποσά για να αγοράσουν στην ουσία… φούσκες!!!

Για μία ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μελών ενός κυκλώματος που απ’ ότι φαίνεται έχει αρκετά πλοκάμια στο Ψυχικό και τη Βούλα. Ομως, είναι σαν τη Λερναία Ύδρα: κόβεις το ένα και γεννιέται ένα άλλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν πέντε άτομα και αναζητούνται ακόμη δύο. Τους βαραίνουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, απάτη, κτλ.

Το κύκλωμα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2014. Και πίστευε πως έχει στήσει το… τέλειο έγκλημα.

Τι έκαναν;

Εντόπιζαν ακίνητα προς πώληση στο Ψυχικό και την Βούλα, προσέγγιζαν τους ιδιοκτήτες δήθεν ότι μπορούσαν να αναλάβουν μία επιτυχημένη μεσιτεία και στη συνέχεια αφού εξασφάλιζαν κρίσιμα έγγραφα ιδιοκτησίας, ταυτότητες κτλ., τα πλαστογραφούσαν και εμφανίζονταν στη συνέχεια οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες.

Από κει και πέρα είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τι συνέβαινε.

Πουλούσαν ακίνητα που δεν τους ανήκαν σε αγοραστές-θύματα. Επαιρναν «χοντρές» προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανίζονταν! Ηταν τέτοια η αλαζονεία για… επιτυχημένες πωλήσεις, ώστε πουλούσαν το ίδιο ακίνητο ταυτόχρονα σε πολλούς ιδιοκτήτες-θύματα!!!

Η απάτη σε… καρμπόν!

Μερικά από τα μέλη της σπείρας είχαν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα.
Το κουβάρι του ενδιαφέροντος εντοπίζεται το 2009 όταν ένας κάτοικος των νοτίων προαστίων ενδιαφέρθηκε να αγοράσει οικόπεδο στη Βούλα από μία γυναίκα η οποία του εμφανίστηκε –βάση της ταυτότητας και όλων των υπόλοιπων επίσημων εγγράφων για την αγοραπωλησία του ακινήτου, με το όνομα της πραγματικής ιδιοκτρήτριας του οικοπέδου με τα αρχικά ΑΔ., η οποία ζει στο εξωτερικό. Η προσέγγιση είχε γίνει μέσω μεσίτριας.

Τα στοιχεία της πραγματικής ιδιοκτήτριας και της «μαϊμού» ιδιοκτήτριας, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα –βασισμένα στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας- ήταν ακριβώς τα ίδια, μόνον που επρόκειτο για δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, στο πολυπληθές κύκλωμα συμπεριλαμβάνονταν συμβολαιογράφοι και δικηγόροι των Αθηνών.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να βγάλουν πλαστές αστυνομικές ταυτότητες κουβαλώντας στο εκάστοτε αστυνομικό τμήμα, μάρτυρες για να δηλώσουν ταυτοπροσωπία. Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, μάλιστα, οι μάρτυρες ήταν ακόμη και καταζητούμενοι!!!

Μόνον από μία υπόθεση απάτης το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε κερδίσει 900.000 εκατ. ευρώ!!!

Πλέον, οι αστυνομικές έρευνες συνδέουν τις δύο αυτές ιστορίες και αναζητούν την εμπλοκή και υπαλλήλων του δημοσίου οι οποίοι συνέδραμαν τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.

Σχετικές ειδήσεις