ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στυλίδα: Χειροπέδες σε τρεις που δολοφόνησαν άγρια ηλικιωμένο - Ποιος ο ρόλος της οικιακής βοηθού

Στυλίδα: Χειροπέδες σε τρεις που δολοφόνησαν άγρια ηλικιωμένο - Ποιος ο ρόλος της οικιακής βοηθού

Ξετυλίγεται το νήμα τηςδολοφονίας με δεκάδες μαχαιριές, ενός 75χρονου, τον περασμένο Νοέμβριο στον Καραβόμυλο της Στυλίδας.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, τα οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανήκουν στο περιβάλλον του θύματος, κάτι που πίστευαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί.

Η Ασφάλεια Λαμίας από τις 23 Νοεμβρίου, όταν ένας γείτονας του θύματος, είχε βρει τον άτυχο άνδρα πεσμένο στο πάτωμα του σπιτιού του με δεκάδες μαχαιριές στο κορμί του, πλησίαζε μέρα με τη μέρα τους δράστες, τους οποίους και συνέλαβε τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει το lamiareport.gr, δράστες είναι η 31χρονη οικιακή βοηθός του θύματος (η οποία ήταν αυτή που χτύπησε την πόρτα του) ο 42χρονος σύντροφός της και ο επίσης 42χρονος φίλος τους και κουμπάρος.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, και οι τρεις έπεσαν σε αντιφάσεις. Τελικά η γυναίκα και ο φίλος της ομολόγησαν, όμως ο σύντροφός της (με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά) αρνείται τα πάντα.

Εκείνο το βράδυ, πήγαν αργά στο σπίτι του θύματος. Η οικιακή βοηθός χτύπησε την πόρτα του ηλικιωμένου, ο οποίος αφού αναγνώρισε τη φωνή της, της άνοιξε. Μαζί της όμως μπήκαν στο σπίτικαι οι δύο άντρες και ο 75χρονος, ο οποίος ανάρρωνε από σοβαρό τροχαίο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ένας από τους δράστες τον ακινητοποίησε, ο άλλος του κρατούσε το στόμα κλειστό και τρίτος τον μαχαίρωνε.

Κίνητρό τους, ήταν η κλοπή, καθώς ο 75χρονος ήταν γνωστό ότι είχε χρήματα και μάλιστα είχε προχωρήσει (προ capital controls) στην ανάληψη 80.000 ευρώ, τα οποία όμως κανείς δεν γνώριζε που τα είχε κρύψει ενώ οι δράστες φέρονται να πήραν 3.500 ευρώ.

Και οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται εντός της ημέρας (15/12) να οδηγηθούν στον ανακριτή της Λαμίας.




Σχετικές ειδήσεις