ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποιοι κρύβονται πίσω απο τις επιθέσεις σε πολιτικούς στα Εξάρχεια

Ποιοι κρύβονται πίσω απο τις επιθέσεις σε πολιτικούς στα Εξάρχεια

Μετά την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ οι «μπαχαλάκηδες» έχουν αποθρασυνθεί. Δεν είναι μόνον οι επιθέσεις σε βάρος του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου και του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν καταγγελίες ότι ομάδες 10 - 15 νεαρών που φορούν κράνη και κουκούλες, οπλισμένοι με ρόπαλα κάνουν «περιπολίες» στα Εξάρχεια και ζητούν από πολίτες να τους δείξουν την ταυτότητα τους, ψάχνοντας για αστυνομικούς της ασφάλειας.

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ FACE CONTROL ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ

«Εάν οι «ελεγχόμενοι» αντιδράσουν οι «μπαχαλάκηδες» δεν διστάζουν να τους χτυπήσουν, ενώ υπάρχει καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. ότι σε μία περίπτωση, άρπαξαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο από περαστικό.»

Τα λόγια του αξιωματικού της αστυνομίας «δείχνουν» ότι τα Εξάρχεια όχι μόνο αποτελούν «άβατο», αφού οι αστυνομικοί για να πλησιάσουν στην περιοχή πρέπει να σχεδιαστεί ολόκληρη επιχείρηση με τη συμμετοχή διμοιριών των ΜΑΤ, αλλά οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες» σπέρνουν ανενόχλητοι τον τρόμο, κάνοντας έλεγχο σε πολίτες, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν και να ξυλοκοπήσουν αστυνομικούς με πολιτικά !

Οι επιθέσεις μάλιστα γίνονται οργανωμένες, αφού όπως και στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του Βασίλη Οικονόμου οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια που ενημερώνει άλλη ομάδα κουκουλοφόρων που αναλαμβάνουν άμεσα δράση για το εάν κάποιος «ανεπιθύμητος» μπει στο «άβατο», με τη γνωστή «υποδοχή», όπως έγινε στις περιπτώσεις Σκουρλέτη και Οικονόμου... Εκτός όμως από τους «μπαχαλάκηδες» οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν και τις καταδρομικές επιθέσεις της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, που αποτελείται από περίπου 30 άτομα χτυπάει σε διάφορα σημεία στην Αθήνα και με μεγάλη συχνότητα...

Σχετικές ειδήσεις