ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πονική δίωξη σε βάρος τσαντάκηδων με λεία που ξεπερνάει τα 130.000 ευρώ

Πονική δίωξη σε βάρος τσαντάκηδων με λεία που ξεπερνάει τα 130.000 ευρώ

Ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές ασκήθηκε εναντίον τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 29, 31, 49 και 50 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες είχαν διαπράξει από το 2013 το αδίκημα της κλοπής με αρπαγές τσαντών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από γυναίκες και υπερήλικες που είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από υποκαταστήματα τραπεζών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 49χρονος εισερχόταν σε υποκαταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και προμηθευόταν απόκομμα προτεραιότητας το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς, ώστε να εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα, ιδίως γυναίκες και υπερήλικες. Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του που περίμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες, στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά το χρώμα και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας. Παράλληλα, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.

Από την Αστυνομία εξιχνιάστηκαν δεκατρείς περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από άτομα που είτε κινούνταν πεζή, είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους. Το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ. Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών.

Σχετικές ειδήσεις