ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Την Δευτέρα στον ανακριτή οι τρεις για το «οπλοστάσιο» στο Ρέθυμνο

Την Δευτέρα στον ανακριτή οι τρεις για το «οπλοστάσιο» στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη η έρευνα για τη διαδρομή του οπλοστασίου που βρέθηκε στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο από τις αρχές, με τους τρεις κατηγορούμενους, να οδηγούνται τελικά την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή.

Οπλισμός, εκρηκτικά, αρχαία, χειροβομβίδες, ναρκωτικά, συνθέτουν την ογκώδη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που συνοδεύει τον 44χρονο Ρεθυμνιώτη, τον 40χρονο Ηρακλειώτη και τον 26χρονο, επίσης από το Ρέθυμνο, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναμειχθεί ήδη σε τμήμα των ερευνών για τη διαδρομή των όπλων, κυρίαρχα, για το εάν εμπλέκονται σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ήδη προφυλακισμένος 44χρονος Ρεθυμνιώτης για υπόθεση ναρκωτικών από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαμέσου του δικηγόρου του έχει αναλάβει όλη την ευθύνη για την ύπαρξη του βαρύ οπλισμού που βρέθηκε στο μικρό διαμέρισμα, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι και η ενοικίαση αφορούσε στο πρόσωπό του.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, τόσο ο 40χρονος Ηρακλειώτης γόνος επιχειρηματικής οικογένειας στην κατοχή, όμως, του οποίου βρέθηκε το κλειδί του διαμερίσματος, όσο και ο 26χρονος από το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες με αφορμή πληροφορίες για την ύπαρξη του διαμερίσματος και το τι υπήρχε μέσα σε αυτό, ενώ υπάρχουν και τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των τριών συλληφθέντων.

Σχετικές ειδήσεις