ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκιδική: Η «αμνησία» και η συγγνώμη του συζυγοκτόνου

Χαλκιδική: Η «αμνησία» και η συγγνώμη του συζυγοκτόνου

«Μετανιώνω για την πράξη που έκανα, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου μου και την κοινωνία. Δεν ξέρω πώς έφτασα στο σημείο αυτό...»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Αυτά είναι τα λόγια που είπε ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια. Τώρα, δηλώνει μετανιωμένος, ανήμερα των Φώτων όμως σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, με 6 μαχαιριές μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου παιδιού του, ενώ στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιό του Φοίβο και τον κράτησε όμηρο 18 ολόκληρες ημέρες, μέχρι δηλαδή να τους εντοπίσει η αστυνομία.

Στην απολογία του ο 33χρονος από την Αλβανία προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή ότι δεν θυμόταν τίποτα για την άγρια δολοφονία, ότι έπαθε μερική αμνησία...

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον δικαστικό λειτουργό:

«Προσπαθούσα να βρω έναν ασφαλή τρόπο να δώσω το παιδί πίσω και στη συνέχεια να παραδοθώ. Κατάλαβα ότι έχει γίνει κάτι κακό αλλά δεν ήξερα ότι είχα σκοτώσει τη Λέλα. Νόμιζα ότι με κυνηγούσαν οι αστυνομικοί επειδή είχα πάρει μαζί μου το παιδί».

Για την δολοφονία είπε στην απολογία του:

«Δεν είχα δει τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα, όταν τα Φώτα μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώ τα παιδιά και ότι πήρε τους καλύτερους δικηγόρους. Θόλωσε, το μυαλό μου. Πήγα σπίτι και μετά δεν θυμάμαι τίποτα...»

Όπως υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο γιο του Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι.

Δεν απάντησε όμως πώς, αφού όπως λέει, είχε χάσει την μνήμη του κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες και μάλιστα προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία, έχοντας μαζί του 3.500 ευρώ...

«Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι της μοτοσικλέτας. Είδα στα χέρια μου αίματα, αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι καλά έψαξα το παιδί μου, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί».

Ο μικρός Φοίβος, αφού νοσηλεύτηκε με συμπτώματα αφυδάτωσης στο νοσοκομείο, βρίσκεται στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιά του, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να τον κάνουν να ξεχάσει την εφιαλτική περιπέτεια που έζησε. Ο πατέρας του και δολοφόνος της μητέρας του θα οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη του.

Σχετικές ειδήσεις