ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα τροπή στην υπόθεση «Καλλίτση» - Περιπλέκεται το μυστήριο

Νέα τροπή στην υπόθεση «Καλλίτση» - Περιπλέκεται το μυστήριο

Νέα σημαντικά στοιχεία έδωσε ο Πάνος Καλλίτσης στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση το βράδυ της Κυριακής μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου –παρά τα σοβαρά τραύματά του- μετά από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από αγνώστους το βράδυ του Σαββάτου.

Το θύμα περιέγραψε στους αστυνομικούς με λεπτομέρειες το τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου με τους αστυνομικούς να χαρακτηρίζουν κομβικές και πολύ χρήσιμες τις λεπτομέρειες που έδωσε για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεση του διάσημου κομμωτή οι δράστες της επίθεσης ήθελαν να τον κρατήσουν όμηρο! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν σχεδιάσει όχι μόνο να πάρουν από το θύμα τον χαρτοφύλακα που είχε επάνω του αλλά και να τους ανεβάσουν στο σπίτι και να το αδειάσουν με την ησυχία τους

Ωστόσο το σχέδιο τους απέτυχε καθώς, την στιγμή που τους έστησαν ενέδρα ο Πάνος Καλλίτσης κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Όμως, εκείνοι πυροβόλησαν εναντίον του και τον τραυμάτισαν. Τότε η σύζυγός του βγήκε έξω και τους είπε «Μην πυροβολείτε άλλο! Θα σας δώσουμε ό,τι έχουμε!». Στην συνέχεια ο Καλλίτσης βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε εκ νέου να τους αποκρούσει αλλά οι αδίστακτοι κακοποιοί τον πυροβόλησαν και πάλι τραυματίζοντάς τον βαριά. Η σύζυγός του βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια, πράγμα που τους αποσυντόνισε με αποτέλεσμα οι δράστες να πανικοβληθούν και να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με την κατάθεση τόσο του Πάνου Καλλίτση όσο και της συζύγου του αλλά και από τα όσα έχουν ανακαλύψει οι αστυνομικοί από έως τώρα έρευνες μέχρι στιγμής προκύπτουν τα εξής:

Στην κατάθεσή του ο διάσημος κομμωτής είπε ότι δεν δέχεται απειλές για την ζωή του και πως η μόνη φορά που είχε πρόβλημα ήταν όταν πριν από λίγα χρόνια είχε έρθει στα χέρια με κάποιους που είχε οικονομικές διαφορές. Αυτή η λεπτομέρεια εξετάζεται από τους αστυνομικούς και ίσως να θεωρηθεί και σημαντική.

Οι δράστες ήταν αλλοδαποί, φορούσαν κουκούλες και αντέδρασαν με πανικό και σπασμωδικά όταν ο κομμωτής έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και πήγε να κάνει όπισθεν.

Στο σημείο βρέθηκαν πέντε κάλυκες των 7.65 χιλιοστών από 32άρι πιστόλι, οι τρεις βολίδες χτύπησαν το σώμα του 42χρονου και οι δύο βρέθηκαν στον τοίχο του γκαράζ. Οι δράστες περίμεναν το θύμα έξω από το γκαράζ και του επιτέθηκαν μόλις μπήκε μέσα με το αυτοκίνητο του. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες, δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Απορία για τους αστυνομικούς αποτελεί το γιατί οι δράστες δεν πήραν φεύγοντας τον χαρτοφύλακα με τις 4.000 ευρώ (εισπράξεις της ημέρας από το κομμωτήριο) που στο αυτοκίνητο του.

Στην κατάθεση του ο κομμωτής διευκρίνισε ότι δεν είχε διαφορές, δεν δεχόταν απειλές και δεν έπαιρνε κάποια μέτρα ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις του.

Σοκαρισμένη η σύζυγός του

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του Πάνου Καλλίτση, η οποία με εμφανή τα σημάδια του σοκ που υπέστη από την δολοφονική ενέδρα, περιγράφει στους δημοσιογράφους όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικές ειδήσεις