ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στον Πειραιά: Από ασφυξία πέθανε η άτυχη γυναίκα

Δολοφονία στον Πειραιά: Από ασφυξία πέθανε η άτυχη γυναίκα

Γνωστά έγιναν τα αίτια του θανάτου της 59χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του Σαββάτου (06/02), όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τρεις λήστες μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Στο συμπέρασμα ότι η 59χρονη γυναίκα πέθανε από ασφυξία, έφτασε ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Συγκεκριμένα, «ασφυκτικό» χαρακτηρίζει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής, το θάνατο της 59χρονης ενώ εικάζεται ότι δράστες της ληστείας, έκλεισαν το στόμα και τη μύτη της άτυχης γυναίκας με τα χέρια ή με κάποιο μαξιλάρι, προκειμένου εκείνη να μη φωνάξει και προκαλέσει την προσοχή των γειτόνων, με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η 59χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καθώς είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση στους πνεύμονες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εστιάζουν στη μαρτυρία του 75χρονου συζύγου, προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Σημειώνεται ότι η 59χρονη ακινητοποιήθηκε από τα τρία άτομα την ώρα που επέστρεψε στο σπίτι από έξοδο, με το σύζυγό της, ο οποίος καθυστέρησε να ανέβει στον 5 όροφο του διαμερίσματος όπου διέμεναν, αφού προσπαθούσε να παρκάρει το ΙΧ αυτοκίνητό του.

Οι δράστες ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά, ενώ όταν έφθασε στο σπίτι και ο σύζυγος τον ακινητοποίησαν και αυτόν και τον έδεσαν. Κάποια στιγμή ο 75χρονος, όπως είπε, κατάφερε να λυθεί και στο διπλανό δωμάτιο βρήκε νεκρή τη σύζυγό του.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ληστές γνώριζαν ότι άφησαν πίσω τους μια νεκρή γυναίκα, πριν εξαφανιστούν.

Κι αυτό γιατί, όπως είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγός της, την ώρα που οι ληστές ακινητοποιούσαν τον ίδιο και τον φίμωσαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, πρόσεξε με την άκρη του ματιού του ότι η 59χρονη σύζυγος του ήταν μπρούμυτα πεσμένη σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού.

Όμως όταν μετά από ώρες ο συνταξιούχος λύθηκε και έτρεξε να δει τι συμβαίνει με τη σύζυγο του την βρήκε ανάσκελα νεκρή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πριν φύγουν διαπίστωσαν πως η γυναίκα δεν αντιδρούσε και την αναποδογύρισαν όπως ήταν πεσμένη, για να δουν τι συμβαίνει.

Σχετικές ειδήσεις