ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εμπλοκή Παλαιοκώστα στην απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη με ελικόπτερο;

Εμπλοκή Παλαιοκώστα στην απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη με ελικόπτερο;

Έμμεση ταυτοποίηση του γενετικού υλικού της Πόλας Ρούπα με το DNA που βρέθηκε στο ελικόπτερο - Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας να έχει βοηθήσει στην υπόθαλψη της Πόλας Ρούπα, αλλά και στο σχέδιο της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού... Άλλωστε διαθέτει την «τεχνογνωσία» αφού το έχει κάνει με επιτυχία άλλες δύο φορές στο παρελθόν...

Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Το DNA που βρέθηκε στο ελικόπτεορ ανήκει στον Πόλα Ρούπα

Τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, δείχνουν και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ως την γυναίκα που επιχείρησε την αεροπειρατεία στο ελικόπτερο που μίσθωσε την Κυριακή το μεσημέρι από την περιοχή της Ερμιονίδας, αλλά το όποιο σχέδιο της ναυάγησε, λόγω της σθεναρής αντίδρασης του πιλότου, ο οποίος έδωσε πραγματική μάχη μαζί της.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το DNA της γυναίκας που επέβαινε στο ελικόπτερο, και το οποίο προέκυψε από την εξέταση κηλίδας αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο του πιλότου, ταυτοποιείται με το DNA που είχε βρεθεί κατά την ανάλυση βιολογικού υλικού:

- Σε τρίχα και ένα μάλλινο γάντι που βρέθηκαν σε δύο γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010,

- Σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

- Σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης, επίσης τον Απρίλιο 2010,

- Σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, τον μήνα Ιούλιο 2014.

Η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο Δεκέμβριο είχε νοικιάσει ελικόπτερο από την ίδια εταιρεία, κάνοντας τη διαδρομή από Αμφίκλεια προς το καζίνο Λουτρακίου. Τότε είχε παρουσιαστεί ως μεσίτης που ήθελε να δει από αέρος την περιοχή για τις αγορές οικοπέδων και πολυτελών μονοκατοικιών. Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο, έχει μπει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Πόρτο Χέλι και εξετάζεται εάν το χρησιμοποίησε η Πόλα Ρούπα για να πάει στο πολυτελές ξενοδοχείο από όπου επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο.

Η Ρούπα σχεδίαζε μαζική απόδραση από τον Κορυδαλλό

«Η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα σχεδίαζε την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού όχι μόνο του συντρόφου της αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, αλλά όπως όλα δείχνουν και του συνεργού του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος κρατείται μαζί του στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο ελικόπτερο που έχει έξι θέσεις να έμπαιναν και φυλακισμένα μέλη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Το σχέδιο απόδρασης ίσως περιελάμβανε και ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου για να τους οδηγήσει σε σημείο που θα μπορούσε εύκολα η Ρούπα να ρίξει ανεμόσκαλα από το ελικόπτερο. Το ερώτημα είναι πώς έγιναν οι συνεννοήσεις των κρατούμενων τρομοκρατών με την Ρούπα και τους συνεργούς της».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της αστυνομίας που συμμετέχει στις έρευνες για την απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Κορυδαλλού από την Πόλα Ρούπα.

Το νέο φιάσκο μιας νέας εναέριας απόδρασης τρομοκρατών, απετράπη την τελευταία στιγμή χάρη στην ψυχραιμία και το θάρρος του πιλότου. Ο χειριστής του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι η γυναίκα, η οποία όπως όλα δείχνουν είναι η Πόλα Ρούπα, έβγαλε το πιστόλι την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν σε ύψος 5.000 πόδια, πάνω από την Ερυθρές. Η καταζητούμενη καθόταν στη θέση του συγκυβερνήτη, όταν του ζήτησε με την απειλή του όπλου να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς την Αττική. Η ηλικία της είναι περίπου 40 ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65, με κοντά ξανθά μαλλιά και φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά, ενώ κρατούσε τσάντα και βαλίτσα.

Η κατάθεση του πιλότου του ελικοπτέρου

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο πιλότος: «Ειδοποιήθηκα από την εταιρεία μου να πάρω έναν πελάτη από το Πόρτο Χέλι και να τον μεταφέρω με ενδιάμεσο σταθμό στην Κύθνο. Επρόκειτο για μια γυναίκα. Με ενημέρωσαν ότι ήθελε να κάνει σε κάποιους φίλους της έκπληξη. Μου είπαν ότι συνολικά θα ανέβαιναν στο ελικόπτερο άλλα τέσσερα άτομα».

Ο 55χρονος κατέθεσε στην αστυνομία και για τη μάχη που δόθηκε στο ελικόπτερο: «Όταν με απείλησε με το πιστόλι, της άρπαξα το χέρι και παλέψαμε. Το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος, να στροβιλίζεται. Προσπάθησα να το προσγειώσω σε χωράφι στις Ερυθρές. Η γυναίκα με δάγκωσε στα χέρια, με χτυπούσε στο πρόσωπο, ενώ πυροβόλησε μέσα στο ελικόπτερο τρεις φορές. Σταμάτησε μόνο όταν της φώναξα, τι κάνεις θα σκοτωθούμε!»

Μόλις προσγειώθηκε το ελικόπτερο, η Ρούπα άρπαξε την περούκα που της είχε πέσει, μία τσάντα, μία τροχήλατη βαλίτσα και άρχισε να τρέχει στα χωράφια. Ο κυβερνήτης επιχείρησε να την καταδιώξει, ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν όπως λέει, τον απείλησε με το πιστόλι, στο οποίο είχε βάλει δεύτερη γεμιστήρα.

Σχετικές ειδήσεις