ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στην Τουρκία επέστρεψαν 76 παράτυποι μετανάστες

Στην Τουρκία επέστρεψαν 76 παράτυποι μετανάστες

Eπανεισδοχή στην Τουρκία 76 συνολικά παράτυπων μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης των Κήπων του Έβρου.

Οι 65 από τους 76 παράτυπους μετανάστες παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας -Τουρκίας. Πρόκειται 40 από το Πακιστάν, 11 από το Μπαγκλαντές, 6 από το Μαρόκο, 7 από την Αλγερία και έναν από την Τυνησία. Οι υπόλοιποι 11, όλοι τουρκικής υπηκοότητας, παραδόθηκαν με βάση την πρόσφατη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. - Τουρκίας.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή στην Τουρκία με βάση τα προβλεπόμενα στο Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, συνολικά 673 παράτυπων μεταναστών, (226 από το Πακιστάν, 31 από το Μπαγκλαντές, 268 από το Μαρόκο, 144 από την Αλγερία και 4 από την Τυνησία), ενώ με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε-Τουρκίας, έχει πραγματοποιηθεί η επανεισδοχή συνολικά 22 υπηκόων Τουρκίας.

Η υποβολή αιτημάτων επανεισδοχής από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις