ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πώς απέτρεψε η αστυνομία την αυτοκτονία ενός έφηβου

Πώς απέτρεψε η αστυνομία την αυτοκτονία ενός έφηβου

Συναγερμός «σήμανε» στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μολις ενημερώθηκε ότι ένας 16χρονος εξέφρασε μέσω διαδικτύου την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ήταν βράδυ Δευτέρας (04/04) όταν το κέντρο επιχειρήσεων "Cyber Alert" της Δίωξης ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ένα άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σχόλια σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περί της πρόθεσής του να αυτοκτονήσει.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν στελέχη της Υπηρεσίας, τα οποία μετά από αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, βρήκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε αναρτήσει τα συγκεκριμένα σχόλια και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας του.

Ενημερώθηκε έγκαιρα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 16χρονος βρέθηκε από τους αστυνομικούς, που φρόντισαν να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188

· Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

Σχετικές ειδήσεις