ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα πρώτα στοιχεία της ενέδρας θανάτου που στήθηκε στο γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας

Τα πρώτα στοιχεία της ενέδρας θανάτου που στήθηκε στο γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας

«Οι δύο δράστες της επίθεσης σε βάρος του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας το μεσημέρι της Πέμπτης στον Κηφισό, δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, γι αυτό τον πυροβόλησαν στα πόδια και όχι στον θώρακα ή στο κεφάλι. Το κίνητρο της επίθεσης δεν φαίνεται να είναι η ληστεία αφού δεν του άρπαξαν την τσάντα που είχε στη θέση του συνοδηγού, γι αυτό πιστεύουμε ότι ήθελαν να του στείλουν μήνυμα... Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για "επαγγελματικό" χτύπημα. Οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του θύματος και γνώριζαν τα δρομολόγιά του...»

ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ- ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ 65ΧΡΟΝΟ

Αυτή είναι η εκτίμηση των αξιωματικών της ασφάλειας για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του γιατρού, από τους δύο κρανοφόρους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές με εννιάρι πιστόλι, το οποίο όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση ήταν "καθαρό". Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρία ενδεχόμενα όσον αφορά το κίνητρο της ενέδρας :

1) Το πιο πιθανό όπως λένε οι αξιωματικοί, είναι η ενέδρα να σχετίζεται με κύκλωμα πλασματικών αιμοκαθάρσεων ή με κύκλωμα προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων, καθώς ο γιατρός έχει και τη θέση του προϊσταμένου του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ

2) δεύτερο ενδεχόμενο είναι ποινικός κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και είχε "προστριβές" με τον γιατρό, να έδωσε εντολή σε πληρωμένους εκτελεστές για να τον εκδικηθεί (είναι πιθανό να είχε αρνηθεί να του χορηγήσει πιστοποιητικό νεφροπάθειας που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει ταχύτερη αποφυλάκιση)

3) το θύμα της επίθεσης να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον, αν και ο 65χρονος γιατρός είπε στους αστυνομικούς λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, ότι δεν είχε προηγούμενα με κανέναν...
Οι αστυνομικοί περιμένουν όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θύματος να του πάρουν λεπτομερή κατάθεση στο Τζάνειο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παράλληλα ψάχνουν υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και καταστημάτων στον Κηφισό, ενώ θα "σαρώσουν" και τις επικοινωνίες την κρίσιμη ώρα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική, αστυνομικοί της υπηρεσίας πάντως αποκλείουν μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο η ένοπλη επίθεση να συνδέεται με το λεγόμενο αντάρτικο πόλης.

Σχετικές ειδήσεις