ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις μεταναστών για κλοπές στη Μυτιλήνη

Συλλήψεις μεταναστών για κλοπές στη Μυτιλήνη

Στην ανακοίνωση συλλήψεων μεταναστών κατηγορουμένων για κλοπές προέβη το απόγευμα της Δευτέρας (6/6) η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουνίου, συνελήφθη στη Μόρια 22χρονος Αφγανός ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα, είχε μπει σε σπίτι στο χωριό παραβιάζοντας την είσοδό της απ’ όπου και έκλεψε ένα κόσμημα αξίας 100 ευρώ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επίσης στη Μόρια, συνελήφθησαν δυο Αλγερινοί ηλικίας 25 και 33 ετών, κατηγορούμενοι επίσης για κλοπές. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, είχαν μπει σε κατάστημα στο χωριό, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή απομάκρυνση του ιδιοκτήτη από αυτό και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, καθώς και 15 συσκευασίες τσιγάρων και καπνού.

Στη Χίο, επίσης συνελήφθη Ιρακινός με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της κλοπής. Όπως προέκυψε είχε παραβιάσει γειτονικό προς το hot spot του νησιού θερμοκήπιο προκειμένου να αφαιρέσει γεωργικά προϊόντα.

Τέλος, ένα περιστατικό διάρρηξης και πρόκλησης φθορών στην περιοχή του Χαλκειούς κοντά hot spot κατέγραψε η Ασφάλεια Χίου. Σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ενημέρωση, άγνωστοι δράστες μπήκαν σε εξοχική κατοικία 46χρονου προκαλώντας φθορές ύψους 1.000 ευρώ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι για σειρά διαρρήξεων και κλοπών στα νησιά το βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα ευθύνονται μετανάστες οι οποίοι έχουν φύγει από το hot spot όπου και υποτίθεται ότι διαμένουν, και περιφέρονται άστεγοι και χωρίς χρήματα.

Θέλανε να φύγουν….

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν στο Καρλόβασι της Σάμου, τρεις Μαροκινοί ηλικίας 31, 30 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας παραβίασης περιορισμών διαμονής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος και ο 31χρονος εντοπίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, και σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ίσχυαν για αυτούς περιορισμοί ως προς τη διαμονή και την κίνησή τους. Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προμηθεύσει τους δύο ομοεθνείς του με ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σχετικές ειδήσεις