ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δραπετσώνα: Αυτός είναι ο «δράκος» με το ποδήλατο που ασέλγησε σε 27 μαθήτριες (pics)

Δραπετσώνα: Αυτός είναι ο «δράκος» με το ποδήλατο που ασέλγησε σε 27 μαθήτριες (pics)

Στο φως της δημοσιότητας δίνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 46χρονου Αλβανού «δράκου» της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Ιουνίου στη Δραπετσώνα με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος 27 μαθητριών.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες και συνεχείς αναζητήσεις από πλήθος Αστυνομικών Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας, με αποτέλεσμα την 2-6- 2016 να εντοπιστεί στη Δραπετσώνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), άτομο κινούμενο με ποδήλατο που προσομοίαζε με τα χαρακτηριστικά του αναζητούμενου. Ο δράστης αρνούμενος τον αστυνομικό έλεγχο, τράπηκε σε φυγή, τελικά όμως ακινητοποιήθηκε και προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο 46χρονος κινούμενος συνήθως με ποδήλατο, κοντά σε σχολεία κατά τις πρωινές ώρες της προσέλευσης των μαθητών και προφασιζόμενος ότι είναι γνωστός της οικογένειά τους, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 13 έως 15 ετών, και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις. Σε μία μάλιστα περίπτωση αφαίρεσε από μαθήτρια και το κινητό της τηλέφωνο.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 27 ανήλικων μαθητριών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Κατασχέθηκαν τα δύο ποδήλατα που χρησιμοποιούσε κατά την τέλεση των πράξεών του.

Ο 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή, κλοπή και απείθεια κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του σε κάποια από τα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις