Αλεξανδρούπολη: Τρεις συλλήψεις για ένα τόνο κρέατος ακατάλληλο για κατανάλωση

Αλεξανδρούπολη: Τρεις συλλήψεις για ένα τόνο κρέατος ακατάλληλο για κατανάλωση

Σχεδόν ένα τόνο βόειου κρέατος, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις άνδρες ηλικίας 39, 68 και 69 ετών να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα στο ένα εκ των οποίων μετέφεραν σε τεμάχια, 950 κιλά κρέατος.

Κατά τον έλεγχο της κτηνιατρικής υπηρεσίας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το κρέας ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση εξαιτίας της μη τήρησης της ψυκτικής αλυσίδας κατά τη μεταφορά και συντήρησή του, της ελλιπούς επισήμανσης καθώς απουσίαζε η σχετική κάρτα αναγραφής στοιχείων της ταυτότητας του ζώου (χώρα προέλευσης, γέννησης, εκτροφής), ενώ δεν υπήρχαν και τα απαιτούμενα στοιχεία ως προς το πού πραγματοποιήθηκε και υπό ποιες συνθήκες ο τεμαχισμός και η συσκευασία του.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση οστράκων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί λαθρεμπορίας και περί δημόσιας υγείας.