ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με δεκάδες χιλιάδες αρχεία στην κατοχή του

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία με δεκάδες χιλιάδες αρχεία στην κατοχή του

Ο 52χρονος συλληφθείς ήταν γνωστός στις Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω από τον 52χρονο, τον Νοέμβριο του 2015, όταν στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν δύο ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτό τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έπειτα από βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής σύνδεσης.

Παράλληλα, προέκυψε ότι στο χρονικό διάστημα των ερευνών, ο κάτοχος της συγκεκριμένης σύνδεσης παρείχε στον 52χρονο συλληφθέντα τη δυνατότητα χρήσης της.

Σε έρευνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 2016, στο σπίτι του συλληφθέντα, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 3 ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σημειώνεται ότι ο 52χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για το ίδιο αδίκημα.