ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρέσπες: «Μπλόκο» της αστυνομία για μεταφορά δεκάδων προσφύγων και μεταναστών

Πρέσπες: «Μπλόκο» της αστυνομία για μεταφορά δεκάδων προσφύγων και μεταναστών

Μπλόκο «έστησε» η αστυνομία σε 31 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή των Πρεσπών, όταν προσπάθησαν να φτάσουν στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, οι άνδρες της συνοριακής φύλαξης Πρεσπών σταμάτησαν για έλεγχο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο και διαπίστωσαν ότι στο πίσω μέρος του οχήματος βρίσκονταν 24 πρόσφυγες από τη Συρία και επτά από το Αφγανιστάν, εκ των οποίων τα έντεκα ήταν παιδιά.

Το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 27χρονος ήταν μισθωμένο και μετέφερε τους πρόσφυγες προς το Βροντερό, το τελευταίο χωριό στην γραμμή των συνόρων με την Αλβανία.

Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, οι άνδρες της συνοριακής φύλαξης ακινητοποίησαν και δεύτερο όχημα, το οποίο κινείτο προς την ίδια κατευθυνση με το πρώτο, που, σύμφωνα με την αστυνομία, έπαιζε τον ρόλο του προπομπού. Συνελήφθη ο 28χρονος ιδιοκτήτης και οδηγός του, καθώς και ο 23χρονος συνεπιβάτης του από την Αλβανία.

Οι τρεις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Φλώρινας, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες θα κατευθυνθούν σε κάποιες από τις δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις