ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής (09/08) ληστείας σε τράπεζα των Αμπελοκήπων.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

«Οι τέσσερις ένοπλοι (ηλικίας άνω των 35 ετών) οι οποίοι πραγματοποίησαν τη ληστεία στην τράπεζα στη λεωφόρο Κηφισίας, ήταν ψύχραιμοι και ριψοκίνδυνοι, αφού έδρασαν μέρα - μεσημέρι σε απόσταση αναπνοής από τη ΓΑΔΑ και το Τμήμα των Αμπελοκήπων, ενώ παρέμειναν και σχεδόν δύο ώρες μέσα στο υποκατάστημα. Δεν ήταν όμως "επαγγελματίες" γιατί έκαναν κάποια λάθη τα οποία θα εκμεταλλευτούμε για να τους συλλάβουμε.

Όπως φαίνεται, γνώριζαν κάποιες πληροφορίες για την τράπεζα, που σημαίνει ότι πιθανότατα είχαν κάνει κατόπτευση τις προηγούμενες ημέρες παριστάνοντας τους πελάτες.

Εκτός από τους τέσσερις ληστές που κράτησαν ομήρους τους οκτώ υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες, υπήρχε σίγουρα τσιλιαδόρος, για να ενημερώσει τους συνεργούς του σε περίπτωση που εμφανιζόταν περιπολικό κατά τη διάρκεια της ληστείας. Πιστεύουμε ότι είναι αλλοδαποί, πιθανότατα Αλβανοί κακοποιοί από την ξενική προφορά τους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται οι ληστές να έχουν σχέση με τρομοκράτες και γι' αυτό την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια».

Οι εκτιμήσεις αξιωματικού της αστυνομίας στο Newsbomb.gr δείχνουν ότι οι έρευνες των Aρχών στρέφονται προς άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και απομακρύνεται το ενδεχόμενο η κινηματογραφική ληστεία στη λεωφόρο Κηφισίας να σχετίζεται με τρομοκράτες, που έκαναν τη ληστεία για να ενισχυθεί το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που έχει καταγράψει τις κινήσεις τους, αλλά και από κάμερες έξω από το υποκατάστημα για να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής καθώς και τους τσιλιαδόρους.

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία, αφού φορούσαν μάσκες σιλικόνης και γάντια, καθάρισαν με χλωρίνη τον χώρο για να μην αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ήταν οπλισμένοι με πιστόλι που είχε σιγαστήρα, περίστροφο ακόμη και χειροβομβίδα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν σύστημα ενδοεπικοινωνίας και τις εντολές έδινε μόνο ο ένας ενώ δεν μιλούσαν μεταξύ τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν παλαιότερες περιπτώσεις ληστειών τραπεζών όπου υπήρχε πολύωρη παραμονή των δραστών, αλλά και προσπάθεια να ανοίξουν χρηματοκιβώτια ή άλλους χώρους με τρυπάνια. Ακόμη εξετάζουν περιπτώσεις ληστών τραπεζών που έχουν αποφυλακισθεί πρόσφατα ή αν υπήρχαν άλλοι που μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να έκαναν χρήση άδειας από τις φυλακές.

Τις επόμενες ώρες θα κληθούν να καταθέσουν στην ασφάλεια οι κάτοχοι των 21 θυρίδων (η 22η που άνοιξαν οι ληστές είναι της τράπεζας) αφού μόνον αυτοί γνωρίζουν τι είχαν φυλαγμένο σε αυτές.

Σχετικές ειδήσεις