ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ετοιμάζει η Πόλα Ρούπα νέα απόδραση Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό;

Ετοιμάζει η Πόλα Ρούπα νέα απόδραση Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό;

Η Πόλα Ρούπα θεωρείται από τις Αρχές, πρόσωπο - κλειδί στη νέα γενιά τρομοκρατών, μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και του ΕΛΑ.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗΣ

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το ηγετικό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι ο συντάκτης των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ συμμετέχει και στον επιχειρησιακό πυρήνα.

Οι αρχές μάλιστα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ανήκει και στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αν και η ίδια σε παλαιότερο κείμενό της είχε αρνηθεί τη σχέση τους με την Ο.Λ.Α.

Τα ίχνη της Ρούπα έχουν εξαφανιστεί από τον Ιούνιο του 2012. Από τότε έχει επανεμφανιστεί «επίσημα» με την απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, με κείμενα – μανιφέστα σε ιστοσελίδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, αλλά και με ληστείες...

Όπως αυτή σε τράπεζα στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η αρχηγός με τη μαύρη περούκα στη ληστεία στη Μαλεσίνα, που έκανε λόγο σε υπαλλήλους και πελάτες για ληστεία που είναι κοινωνική παρέμβαση και απαλλοτρίωση χρημάτων από την τράπεζα και όχι από τους πολίτες.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλά ότι με τη λεία των 180.000 ευρώ από την τράπεζα μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, για να δείξει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι «αλώβητος» παρά τις συλλήψεις του Νίκου Μαζιώτη και άλλων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ δεν αποκλείουν να ετοιμάζει και νέα απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια με το ελικόπτερο τον περασμένο Φεβρουάριο... H Ρούπα άλλωστε έχει τα κλειδιά της γιάφκας του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία δεν έχει εντοπιστεί, ενώ έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά την ελευθερία της...

Η δεύτερη λησταρχίνα και ο συνεργός της

Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες πελατών και υπαλλήλων που βρίσκονταν την ώρα της ληστείας στην τράπεζα, αλλά και από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προσπαθούν να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των συνεργών της γυναίκας που εκτιμούν ότι είναι η Ρούπα.

Η δεύτερη λησταρχίνα είναι νεαρή, φορούσε ξανθιά περούκα, ενώ άρπαξε μετρητά από το ΑΤΜ και τα ταμεία το διάστημα που η συνεργός της περίμενε με ψυχραιμία να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο απειλώντας στον διευθυντή του υποκαταστήματος με πιστόλι.

Φαινόταν «επαγγελματίας» αφού λίγο πριν φύγουν από την τράπεζα, σκούπισε με χαρτομάντηλα τα σημεία που εκείνη και οι συνεργοί της είχαν ακουμπήσει για να εξαφανίσει τυχόν αποτυπώματα και DNA. Μάλιστα όπως λένε οι αστυνομικοί, νεαρή γυναίκα συμμετείχε και στις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» εναντίον των γραφείων της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού και της πρεσβείας του Ισραήλ.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει και ο άνδρας - συνεργός των δύο γυναικών στη ληστεία στη Μαλεσίνα, ο οποίος ενδεχομένως ήταν μαζί με τη Ρούπα και στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σχετικές ειδήσεις