ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Γκιουλενιστές» εισήλθαν παράνομα στη Ρόδο και ζητούν άσυλο

«Γκιουλενιστές» εισήλθαν παράνομα στη Ρόδο και ζητούν άσυλο

Δέκα άτομα τουρκικής καταγωγής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (20/9) από αστυνομικούς στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου από αστυνομικούς και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο διότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, όπως διαπιστώθηκε μετά την σύλληψη τους ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η Υπάτη Αρμοστεία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου ένα μήνα παραμένουν κρατούμενοι στη Ρόδο ακόμη τρεις Τούρκοι οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική», πρόκειται για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Όλοι τους, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.

Οι συνεντεύξεις τους για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου έχουν οριστεί για τις 21/9, 27/9 και 3/10.

Ρoή Ειδήσεων