ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» με 2,2 εκατ. ευρώ πάνω της και κάτι... ψιλά!

Έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» με 2,2 εκατ. ευρώ πάνω της και κάτι... ψιλά!

Το θέμα της ημέρας ήταν χθες Παρασκευή (14/10) μια Ρωσίδα επιβάτης, η οποία έφτασε με πτήση της Αεροφλότ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί του διεθνούς αερολιμένα, όταν εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα αφίξεων extra Schengen, μία Ρωσίδα επιβάτη, η οποία έφτασε από τη Μόσχα έχοντας μαζί της 2.213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά.

Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι η Ρωσίδα είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.

Τα χρήματα δεσμεύτηκαν από τους τελωνειακούς, όπως ορίζει ο κανονισμός 1889/2005, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο ύψους 25% επί του δεσμευθέντος ποσού (553.375 ευρώ).

Παράλληλα, αν στην έρευνα η οποία θα διεξαχθεί για την προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η γυναίκα δεν αποδείξει ότι είναι νόμιμα, τότε κατάσχονται όλα.

Ρoή Ειδήσεων