Κορωπί: Βρέθηκαν θαμμένα σε χωράφι όπλα και 16 κιλά ηρωίνης! (pics)

Newsroom Newsroom

Κορωπί: Βρέθηκαν θαμμένα σε χωράφι όπλα και 16 κιλά ηρωίνης! (pics)

Μία οπλισμένη και επικίνδυνη σπείρα ναρκωτικών κατάφεραν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Αττικής.

Η σπείρα είχε θαμμένα τα όπλα και τα ναρκωτικά σε χωράφι στο Κορωπί και τα διακινούσε στην Θεσσαλονίκη ενώ όπως αποδείχτηκε αρχηγός της σπείρας ήταν μία 32χρονη γυναίκα!

Η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η Ομάδα αστυνομικών σκύλων - ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας πραγματοποίησαν μία καλά οργανωμένη επιχείρηση με αποτέλεσμα τη σύλληψη των μελών της αλλά και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 16 κιλά ηρωίνης και έγιναν έντεκα συλλήψεις. Κατά τις έρυενες της αστυνομίας βρέθηκα και κατασχέθηκαν επίσης, πολυβόλο, οπλοπολυβόλο τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, δέκα χειροβομβίδες και άλλος οπλισμός. Πολλά από τα κατασχεμένα εντοπίστηκαν θαμμένα σε οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, όπου είχε την «έδρα» της η εγκληματική οργάνωση.

Οι έρευνες μάλιστα, συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών.

Της επιτυχημένης επιχείρησης προηγήθηκαν 8 μήνες ερευνών προκειμένου οι αστυνομικοί να φτάσουν στην κατάσχεση 16 κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, τα οποία συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη τη οργάνωσης είναι από 17 έως 56 ετών. Επικεφαλής της συμμορίας μια 32χρονη ελληνίδα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένας 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και μια 45χρονη ελληνίδα.

Τα μέλη της σπείρας έκαναν εισαγωγή τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, τα αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – σπίτι στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016. Στα Μάλγαρα συνέλαβαν 33χρονο έλληνα να μεταφέρει με νοικιασμένο ΙΧ πάνω από 13 κιλά ηρωίνη. Είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδέκτη την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνης.

Δείτε το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας παρακάτω καθώς και περισσότερες φωτογραφίες από τα ευρήματα στην παραπάνω gallery

Κορωπί: Βρέθηκαν θαμμένα σε χωράφι όπλα και 16 κιλά ηρωίνης! (pics)
01
Κορωπί: Βρέθηκαν θαμμένα σε χωράφι όπλα και 16 κιλά ηρωίνης! (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved