ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Ομπάμα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Ομπάμα

Σε απόρθητο φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα, στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν από τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ «ΔΙΧΤΥ» ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί από υπηρεσίες, όπως Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και Τροχαία, ενώ θα έρθουν στην Αθήνα και αρκετοί Αμερικανοί πράκτορες που αποτελούν την προσωπική ασφάλεια του Ομπάμα.

Όπως τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο Νewsbomb.gr, έχουν ήδη αρχίσει οι συναντήσεις με Αμερικανούς πράκτορες από την πρεσβεία των Η.Π.Α. για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, αλλά οι τελικές συσκέψεις για την «επιχείρηση» επίσκεψη Ομπάμα θα πραγματοποιηθούν μετά τις 5 Νοεμβρίου.

Πάντως όπως και σε προηγούμενες επισκέψεις ξένων επισήμων, οι Ελληνικές Αρχές θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας γύρω από το ξενοδοχείο που θα μένει ο Μπαράκ Ομπάμα, στα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής του Αμερικανού προέδρου, αλλά και σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει στη χώρα μας.

Θα υπάρξει διακοπή και απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους, απομάκρυνση σταθμευμένων αυτοκινήτων, θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές σε ταράτσες κτηρίων, οι μετακινήσεις θα γίνουν με θωρακισμένα οχήματα (λίγοι θα γνωρίζουν σε ποιο θα επιβαίνει ο Ομπάμα), ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα περιπολούν από αέρος και θα ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για να απλωθεί ηλεκτρονικό «δίχτυ» ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Ομπάμα, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον θα υπάρχουν συσκευές εντοπισμού - εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Αθήνα και άλλοι Αμερικανοί πράκτορες, αλλά και άνθρωποι της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Έλληνες αστυνομικούς θα ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας, τα δρομολόγια του Αμερικανού προέδρου στο κέντρο της Αθήνας, τα σημεία που θα βρίσκεται ο Ομπάμα, αλλά και όλα τα δεδομένα σε θέματα περίθαλψης των Αμερικανών διπλωματών σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή τρομοκρατικής επίθεσης κ.λ.π.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχει ήδη κινηθεί και η διαδικασία επιλογής του ξενοδοχείου όπου θα μείνει ο Αμερικανός πρόεδρος και η συνοδεία του, χωρίς όμως ακόμα να έχει διαρρεύσει ποιο θα είναι.

Σχετικές ειδήσεις